lanzatotaal-raamdecoratie-bt
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Buitenzonwering

Soms heeft u even genoeg van de warmte van de zon. Of heeft u last van de lichtinval in uw woning of op uw werk. Buitenzonwering is de oplossing. Hiermee creëert u op uw terras, tuin of balkon de gewenste koelte van de schaduw.

LanzaTotaal levert buitenzonweringen die op verschillende manieren schaduw en comfort biedt. Ieder geschikt voor een andere situatie en passend bij uw huis, winkel of kantoor.
Buitenzonwering is er in allerlei soorten en maten. Van functionele, verticale screens tot de welbekende horizontale knikarmschermen. Daarnaast hebben wij ook nog verschillende soorten rolluiken.

Zonwering zorgt ervoor dat zonlicht en warmte tegengehouden worden. Er is binnen- en buitenzonwering. Bij binnenzonwering kunt u denken aan shutters. In het geval van buitenzonwering gaat het vaak om zonneschermen. 

Deze zijn er grofweg in 2 soorten:
1. verticaal: screens en (rol)luiken;
2. schuin: markiezen, uitvalschermen en knikarmschermen.

Bent u geïnteresseerd in een van onze buitenzonweringen of wilt u graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

knikarmschermen-001

Knikarmschermen

Knikarmschermen, ook wel terrasschermen genoemd, zijn er voor bedoeld om naast de zon uit huis te weren ook een flink deel van het er recht onder liggende terras van schaduw te voorzien. Daarnaast kenmerken ze zich door een vrije doorloop onder het scherm, wat ze uitermate geschikt maakt voor de toepassing achter de woning, boven het terras.

Er bestaan grofweg drie soorten knikarmschermen, te weten open systemen, semi-cassette-systemen (half gesloten) en cassette-systemen (volledig gesloten). In het assortiment van Rainbow Collection vindt u van alle drie de verschillende soorten een aantal uitvoeringen. Bijna alle systemen met een keuze uit handbediening of elektrische bediening, al dan niet met afstandsbediening.

uitvalschermen

Uitvalschermen

Met een uitvalscherm kunt u ook binnenshuis genieten van zonnig weer. Deze zonwering met variabele uitvalshoek zorgt niet alleen voor een verfraaiing van uw woning maar schept vooral binnen een aangenaam klimaat. In situaties waarbij het niet nodig is om onder het scherm te lopen of te zitten biedt een uitvalscherm een praktische oplossing. U kunt een keuze maken uit verschillende types uitvalschermen in zowel semi-cassette en cassette-uitvoering. Veel opties zijn mogelijk zoals windvaste armen en diverse soorten bedieningen, zowel handmatig als elektrisch.

screens

Screens

Dit type zonwering zorgt ervoor dat overdag zicht naar buiten toe behouden blijft zonder inkijk naar binnen toe. Screens worden met name toegepast in situaties waar andere zonweringsystemen niet toepasbaar of daar waar bewoners vaak afwezig zijn. Dit vanwege de grote windvastheid van deze zonwering. Naast de traditionele screens in de verschillende kastgroottes zijn er tegenwoordig ook de zgn. ZIP-screens, welke zich onderscheiden van de normale screens doordat het screendoek zich door een ingenieus systeem vast tussen de geleiders beweegt en er dus geen ruimte meer is tussen doek en geleiders.

markiezen

Markiezen

De meest fraaie zonwering is de markies. Ongevoelig voor zijdelingse zoninval en door de verschillende modellen en kleuren geheel in eigen stijl uit te voeren. Behalve dat een markies een verfraaiing is voor een klassieke gevel, kan ook op een moderne gevel de markies voor een verassend effect zorgen.